Pagini

sâmbătă, ianuarie 29, 2011

If only... (Cap au pas cap?)



Si daca ti-as spune ca-mi lipsesti, crezi oare ca ti-ar ajunge?!

daca ti-as spune ca uneori am nevoie sa-mi respir singura gandurile deasupra cestii de cafea, bucurandu-ma doar de sunetul metalic de afara...oare ai mai zambi la fel ca atunci cand ti-am descheiat intaiul buton de la camasa...???

si daca ti-as spune ca uneori prefer calatoriile imaginare, celor la pas... ai crede ca sunt nebuna?

si daca ti-as mai spune ca am obosit sa culeg pietrele de pe marginea drumului, dar ca am inceput sa-mi aleg sfintii din calendar, ai mai canta la fel de surescitat celebrul refren "Capitane de judet"?

daca ti-as spune ca inloc de lacrimi abandonate pe fata-mi, ma arunc nervoasă spre tavan si tzip in vazduh cifre murdare, ai mai cuteza sa te aproprii de mine???

daca intr-o buna zi ti-as spune "sa pleci" tarand prin casa cursurile tale de climatologie, crezi ca ai mai avea curajul si rabdarea sa le ordonezi si sa le pui la loc in biblioteca noastra???

si daca ti-as spune ca te iubesc, abia la cea de-a doua noastra aniversare...ai crede in tot acest timp ca esti singurul care iubeste in aceasta relatie?

si daca ti-as spune ca ador sa dansez, dar ca dansul meu reprezinta doar emotii care-mi pulseaza inima rubinie, fara sa cunosc numaratoarea valsului, a voltei sau a cha-cha-ului... oare ai rade de pe margine sau te-ai infuria umflandu-ti narile de deznadeje si ai pleca lasandu-ma...."dansand" ?

daca ti-as spune ca nu stiu ce rau strabate judetul Sălaj, dar ca am retinut ad litteram mesajul din "Pescarusul" lui Cehov lasat de catre Nina lui Treplev, la pagina 121, mi-ai mai saruta fruntea cu aceeasi pofta?

si daca ti-as mai spune ca uneori privirea mea ascunde ramasitele sindromului korsakoff, ai mai avea puterea sa-mi amintesti cum ne-am cunoscut atunci cand vom schimba pensia pe 2 bilete la Rio de Janeiro???

si daca toate acestea nu ti-au alungat acele shoapte rostite dulceag intr-o noapte de ianuarie, a ta sunt pe vecie!

de Sandra Prigoreanu


(p121: "Dacă vreodată vei avea nevoie de viaţa mea, vino şi ia-o." )